Wat is CPS (Colour Placement System)?

  1. Het is een nieuwe set gereedschappen waarmee we tot zes kleuren tegelijk kunnen gebruiken, met hoge precisie, in geselecteerde gebieden
  2. Gekleurde haren krijgen nu diepte door de verschillende kleur nuances zonder de bekende plukken/streep effecten. Met elke beweging en styling van het haar zullen er nieuwe kleuren zichtbaar worden.
Wat doet het met je haar?

Kleuren

Professioneel haar verven is een van de moeilijkste aspecten van het kappersvak. Laat je daarom eerst goed informeren.

Hieronder staan de verschillende technieken beschreven.

WAT ZIJN HIGHLIGHTS? C.S

Highlights zijn eigenlijk gewoon verfstreepjes in je haar. Deze streepjes zijn lichter dan je eigen haarkleur. Juist door een paar tintjes lichter te gebruiken dan je eigen coupe, zorgen ze voor een fris sunkissed effect. De algemene regel is dat je twee of drie tinten lichter dan je eigen haarkleur gebruikt. Heb je bijvoorbeeld zwart haar? Ga dan voor een donkerbruine highlight. Het hoofddoel is dan ook om je haar lichter te maken en meer diepgang te geven.

WAT ZIJN LOWLIGHTS?

Lowlights zijn eigenlijk het tegenovergestelde van highlights. Bij highlight worden er lichtere stukjes in je haar gezet. Bij lowlights is dit juist andersom. Hierbij worden er juist donkere stukken in het haar gezet. Voor deze techniek wordt  vaak gekozen om toch het haar wat donkerder te laten lijken maar niet gelijk rigoureus gelijk compleet donker te verven.   Over het algemeen ogen lowlights ook subtieler dan highlights, omdat de donker geverfde plukjes onder de lichtere haren komen te liggen. Vaak wordt er een combinatie gemaakt van highlights and lowlights samen.

Ombre of Balayage

Verschil ombre en balayage techniek

Wat is nou het verschil van een ombre en een balayage techniek?

Hiervoor leg ik één voor één uit wat het is.

Ombre

Een ombre houd in dat de onderste punten ontkleurd worden en dat de uitgroei donkerder blijft.

Hierbij is er duidelijk kleurverschil tussen de bovenkant en de onderkant van de haren.

Bij deze techniek gebruiken we lovely light ( dit een ammoniavrije ontkleuring) of x light als het haar al gekleurd is of donkerder is.

Balayage

Deze techniek komt uit Frankrijk en heeft als betekenis een “veeg”.

Deze techniek word uit de losse hand gedaan. En geeft een sunkissed effect.

Deze techniek geeft meer speelsheid aan het haar. En zorgt de uitgroei minder opvalt.

Deze techniek kan je natuurlijk haar toepassen, of in geverfd haar.

Bij deze techniek gebruiken wij lovely light dit een ammonia vrije ontkleuring.

Hierdoor word het haar minder aangetast dan een andere ontkleuring (blondeer).

Je kan er voor kiezen om een blonde variant te laten maken. Of je kan voor een rode, kopere, roze, caramel, blauw of paarse kleur kiezen of voor nog een andere kleur. Kijk op internet wat je zou willen en neem het plaatje mee.