KERATINE BEHANDELING

De Braziliaanse Keratine behandeling

De Braziliaanse Keratine behandeling is een niet-permanente behandeling welke het pluizen/kroezen van het haar in grote mate vermindert en het haar (verschilt per product) gladder maakt. Het gaat hier dus niet om een straightener, maar om een behandeling die het haar vele malen rustiger en veel makkelijker handelbaar maakt. Deze Braziliaanse Keratine treatment verandert de haarstructuur niet. Er worden dus ook geen zwavelverbindingen in het haar verbroken. De behandeling zal door het wassen van het haar dan ook geleidelijk uit het haar verdwijnen. Tegenwoordig bestaan er Braziliaanse Keratinebehandelingen die het haar daarnaast ook nog eens een diepe verzorging geven, waardoor beschadigd haar zich kan herstellen en de haargroei verbeterd wordt. Hierdoor kan men stellen dat deze Keratinebehandelingen bijvoorbeeld ook uitermate geschikt zijn als ondersteuning in het lang laten groeien van het haar.

EIGENSCHAPPEN VAN EEN BRAZILIAANSE KERATINEBEHANDELING

  • Ontpluizen van het haar
  • Glad maken van het haar (hoe meer/beter behandeld, hoe gladder het haar)
  • Het haar wordt gevoed
  • Beschadigd haar herstelt zich
  • De tijd voor het stylen van het haar wordt in veel gevallen gereduceerd tot 20%

Daarnaast is een Braziliaanse Keratinebehandeling door haar niet-permanente/niet-kapotmakende eigenschappen een treatment die in combinatie met veel andere behandelingen te gebruiken is. Zo zijn de treatments in veel gevallen gewoon te combineren met kleurbehandelingen, blonderen en andere Keratine treatments of straightners.

Met nadruk: ik werk met 100% natuurlijke Keratine en is dus ook niet te vergelijken met de goedkopere Keratine straightner!

 

NAZORG

 
 • Voor een langdurig en het beste resultaat wast u uw haar voor de eerste keer twee tot drie dagen (48 tot liefst 62 uur) na de keratine behandeling met de Pure Keratine shampoo en Pure Keratine conditioner, herhaal dit 2 à 3 keer per week.
 • Wanneer het haar nat wordt binnen 48 à 62 uur na de keratine behandeling, droogt u het haar gelijk met een haardroger en belt u mij om u haren weer stijl te maken voor uw eerste wasbeurt. Deze nazorg behandeling wordt enkel bij mij aan huis gedaan. Toch zal het effect hebben op hoe stijl uw haar blijft dus zeg ik met nadruk: voorkom dat het haar nat wordt!

ONDERHOUD

Voor een optimaal langdurig resultaat raden wij ten zeerste aan de Pure Keratine shampoo en conditioner te gebruiken.

PURE KERATINE – SHAMPOO (SULFAAT VRIJ)

Deze zachte formule laat de Keratine steeds weer intrekken in het haar op dagelijkse basis. Ook kunt u van de Body shop de Rainforest shine shampoo en conditioner gebruiken. Als u een andere shampoo wilt gebruiken, moet het beslist een sulfaat vrijshampoo en conditioner zijn.

PURE KERATINE – CONDITIONER (MET ALOË VERA)

Deze conditioner werkt perfect in combinatie met de Pure Keratine shampoo. Deze zachte formule ondersteunt zacht, gezond en goed hanteerbaar haar.

TIP

Na het zwemmen in zee of een zwembad met chloorwater, is het noodzakelijk om het haar grondig uit te spoelen met schoon water om alle zout- en chloordeeltjes te verwijderen en daarna de geadviseerde Pure Keratine verzorgingsproducten te gebruiken.

Afhankelijk van hoe vaak u het haar wast zal het 3 à 4 maanden blijven zitten, gedurende deze tijd zal langzaam uw eigen slag/krul weer terug komen.