Plasma Lift

Ooglidcorrectie zonder operatie!

Plasma lifting; De nieuwste technologie zonder operatie.

Een open, attente blik wordt door onze omgeving als aantrekkelijk en vitaal ervaren. In de loop der jaren neemt de elasticiteit van de huid af en ontstaat er huid verslapping. Dit gebeurd vaak in gebieden waar de huid dunner wordt, oogleden, rimpels rond de mond, slappe wangen of kraaienpootjes. Juist deze gebieden zijn met de allernieuwste plasma lift  goed te behandelen.

Wat is de werking van het apparaat?

De punt van de pen projecteert een geïoniseerde boog op het huidoppervlak. De pen zelf komt niet in contact met de huid. De plasmaboog verdampt onmiddellijk de huid op de gewenste positie en verstevigt de omliggende huid. Het maakt de huid rondom de ogen dus strakker en geeft direct resultaat. 

De planoplas pen waar ik mee werk is van Markus Müller, Duitse fabrikant.

 

De behandeling;


Voorafgaand aan de behandeling zullen er voor-foto’s gemaakt worden. Zodat na de behandeling het voorlopige behaalde resultaat goed in beeld kan worden gebracht. Hierna wordt er een verdovingscrème aangebracht, welke er voor zorgt dat de oppervlakkige huidlaag verdoofd wordt. Het behaalde resultaat is direct zichtbaar en zal in kaart worden gebracht door het opnieuw maken van foto’s. Na 3 weken volgt er een nacontrole, worden er opnieuw foto's gemaakt en het resultaat besproken.

 

Na de ooglidcorrectie behandeling


Direct na de behandeling kunnen er wat roze/rode plekjes op de huid ontstaan. Dit is in het merendeel van de gevallen na een aantal uur tot enkele dagen verdwenen. Ook kan de huid lichte tot matige zwelling vertonen die tussen 3  tot 5 dagen kan aanhouden. Daarna zullen er bijna onzichtbare korstjes van 0,1 mm doorsnede ontstaan. Deze mag u er absoluut niet afhalen om risico op littekens te voorkomen. Deze korstjes vallen er na een aantal dagen tot een week vanzelf af. Onder de korstjes ontstaat de nieuwe jonge huid.

Het is belangrijk de huid de eerste paar dagen goed te hydrateren, u krijgt een compleet verzorgingspakket van mij mee. In dit verzorgingspakket zit ook een brief wat u de aankomende dagen mag doen, tevens leg ik deze ook aan u uit.

Als de zon schijnt, adviseren wij een zonnebril te dragen. Bij onvoldoende bescherming van de behandelde huid bestaat namelijk de kans op blijvende pigmentatie in de huid.


• De eerste 2 dagen na de behandeling mag u niet intensief sporten, zwemmen, de huid koelen of weken.
• De eerste week niet in de sauna of infrarood.
• Advies: gedurende 1 week geen make-up op de behandelde zone.
• De eerste 4 weken na de behandeling mag u niet in de zon of onder de zonnebank.

Na 12 weken is het eindresultaat bereikt.

Aantal behandelingen ( sessies) ooglift zonder operatie

Het aantal Sessies is afhankelijk van de hoeveelheid van het huidoverschot en uw huidtype. Maar ook de complexiteit van het probleem en uw individuele wensen spelen een rol.  Ik spreek voorafgaand de verwachting met u door. Afhankelijk van het gewenste resultaat kunnen er 1-4 sessies noodzakelijk zijn. Tussen de sessies moet dan een ‘rustperiode’ zitten van ongeveer 8 tot 12 weken de huid mag niet gevoelig meer aan voelen.

Risicofactoren

Is de ooglift behandeling voor iedereen geschikt?

De behandeling is geschikt voor mannen en vrouwen en voor jong en oud. In een aantal gevallen mag de behandeling niet worden uitgevoerd hieronder kunt u lezen of de behandeling voor u geschikt is. Ook is het huidtype van belang.

In de bevolking zijn diverse huidtypes te vinden. De classificatie hiervan verloopt via de Fitzpatrick-huidtypering (Fitzpatricks classificatie) die ontwikkeld werd in 1975 door Thomas B. Fitzpatrick.  De huidtypes die zeker geschikt zijn voor een plasma behandeling zijn de huidtypes 1 en 2 voor huidtype 3 en 4 is het in de meeste gevallen ook mogelijk maar hiervoor is eerst een intake consult nodig. Huidtype 5 en 6 zijn niet geschikt om een plasma behandeling te ondergaan.

Klik op de link om te zien welk huidtype u heeft en of de plasma behandeling voor u geschikt is. Mocht u nog vragen hebben kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Geen absolute contra-indicaties

Heeft u in de afgelopen 2 maanden een behandeling ondergaan met hyaluronzuur fillers of hydroperatie?

Wanneer u korter dan 2 maanden voorafgaand aan de plasma lift een bovenstaande behandeling hebt ondergaan bestaat het risico dat de fillers smelten door de afgegeven hitte van de plasma lift pen. Beter is het dus zeker 2 maanden er tussen te laten

Heeft u een peeling (Fruitzuur) of TCA peeling in de afgelopen weken ondergaan?

Heb je een peeling(fruitzuur) gehad dan moet u zeker 2 weken wachten voordat de huid voldoende herstelt is voor de plasma lift. 
Heb je een TCA peeling gehad dan moet u zeker 2 maanden wachten voordat de huid voldoende herstelt is voor een plasma lift behandeling. 

Draadjeslift of botox? Zo ja, wanneer?

Na het plaatsen van een draadjeslift of een botox behandeling moet u zeker 2 maanden wachten.  De botox zorgt voor een verandering in de cellen en is het niet verstandig de plasma lift uit te voeren. Na het plaatsen van draadjes voor het liften van de huid moet u zeker 2 maanden wachten omdat dan over het algemeen de draadjes zijn opgelost. Wanneer dit nog niet gebeurd is bestaat het risico dat de draadjes door huid heen naar buiten komen. 

Laser behandeling? Zo ja, wanneer?

Na behandeling met lasers moet u de huid ook een rust periode geven. Na laser behandelingen kan de structuur van de cellen tijdelijk veranderd zijn. Wacht na een fractional laser 2 weken en alle andere lasers 2 maanden

Heeft u wel eens problemen gehad met verdovende crèmes?

Dit is belangrijk om te weten aangezien we werken met een verdoving tijdens de plasma lift behandeling. Heeft u nog nooit een verdoving gehad dan is het geheel op eigen risico , een behandeling zonder gebruik te maken van enige vorm van verdoving is erg pijnlijk.

Heeft u metalen implantaten? Zo ja waar?

Het hebben van een metalen implantaat kan in principe geen kwaad. We kunnen alleen niet behandelen direct boven (op de plaats van) het implantaat. Tand implantaten kunnen geen kwaad.

Gebruikt u overmatig alcohol?

Bij overmatig gebruik van alcohol wordt het bloed dunner. Hierdoor kunnen er na de behandeling meer zwellingen optreden. De genezing kan hierdoor dus langer gaan duren.

Heeft u last van allergieën?

U kan allergisch reageren  op de antibiotica die in de nazorg zalf zit (kan zitten). Bijvoorbeeld in fucidin. 

Koortslip (herpes simplex)?

Als u besmet bent met het herpes simplex virus zouden we dit door een plasma lift behandeling kunnen triggeren. Dit is niet wat er per definitie gebeurd maar er is wel een verhoogd risico.

Gebruikt u bloedverdunners?

Het gebruik van bloedverdunners kan geen  kwaad tijdens de plasma lift omdat door de hitte van het apparaat de huid direct is dichtgeschroeid. De klant zal dus ook niet bloeden. Wel kan de genezing langer duren omdat de klant meer last van zwellingen zal hebben. 

24 uur voor de behandeling geen alcohol / aspirine / ananas / kiwi / wobenzym nemen.

Door het gebruik van bovenstaande producten is het bloed dunner en kunnen er dus meer zwellingen optreden. Door de enzymen in het fruit wordt het bloed ook dunner.

Regelmatige inname van medicatie?

Medicijnen die hormonen bevatten zijn een absolute contra indicatie aangezien deze de huid dunner (kunnen) maken.

Hemofilie (stoornis in bloedstolling)

Hemofilie of Von Willebrand zijn geen absolute contra indicaties maar vallen ook onder de risico factoren. Dit zijn genetische stoornissen die van invloed zijn op het stollen van het bloed. Aangezien er geen bloedingen optreden tijdens de plasma lift behandeling kunnen we u gewoon behandelen. Ook hier kunnen er bij de genezing meer zwellingen optreden dan gebruikelijk.

Schildklier afwijking

Het hebben van een afwijking aan de schildklier is niet per definitie een absolute contra indicatie. Wel moet er rekening gehouden worden met medicijn gebruik. Op het moment dat de schildklier medicatie niet stabiel is mag er geen behandeling plaats vinden.

Absolute contra-indicaties

Zwanger / borstvoeding

Tijdens een zwangerschap of borstvoeding mag er absoluut geen plasma lift behandeling plaatsvinden. De behandeling is van invloed op de celdeling. De celdeling tijdens een zwangerschap is al meer geactiveerd dan gebruikelijk. Ook is dit niet verstandig tijdens de borstvoeding aangezien de behandeling van invloed is op het immuunsysteem. 

Diabetes

Als u diabeet bent kan de wondgenezing zeer slecht en langzaam verlopen. De uiteinden van de huidzenuwen zijn minder gevoelig. Daardoor worden signalen die voor een goed verloop van de genezing uiterst belangrijk zijn niet juist doorgegeven.  

Hepatitis A, B, C, D, E, F

Hepatitis is een chronische leverziekte, waarvan sommige types tot de dood kunnen lijden. Ook is hier wederom het immuunsysteem van de klant dusdanig slecht dat deze geen behandeling mag ondergaan. 

Warmte allergie (Cholinergische urticaria) (geen zonneallergie)

Een klant met deze vorm van allergie zal bij een behandeling direct een ernstige huidbeschadiging oplopen. 

Anti-Acné Medicatie - Roaccutane, Isotretinoïne, vitamin A zuur (tretinoïne)

Het gebruik van dit soort medicijnen en/of producten zorgen ervoor dat de huid heel dun wordt. We kunnen u dus niet behandelen binnen een tijdperk van 3 jaar na gebruik de bovenstaande producten.

Cortison tabletten / zalf

Door gebruik van deze tabletten of zalf zal de huid vrij dun kunnen zijn. Dit zal zeker het geval zijn bij een regelmatig gebruik over een periode van 6 maanden. 

Kanker

Klanten waarbij kanker is geconstateerd hebben over het algemeen een snellere celdeling. De plasma lift behandeling gaat juist voor een snellere celdeling zorgen, dit uiteraard van alleen gezonde cellen. Klanten met kanker behandelen we dus niet

Auto-immuunziekte

Aangezien een behandeling met de plasma lift het immuunsysteem activeert behandelen we dus nooit een klant  met een auto immuun ziekte. Het lichaam is te zwak om dit aan te kunnen. 

Epilepsie

Veel van de behandelingen vinden plaats in het gezicht en dan voornamelijk rond de ogen. De flits van de pen kan een epilepsie aanval juist triggeren

Koorts / infectieziekten

Op het moment u koorts of een infectie / ziekte heeft kan de behandeling niet plaats vinden. Op dat moment is het een absolute contra-indicatie aangezien u op dat moment een laag immuun systeem heeft. Bent u hiervan genezen mag een behandeling wel plaats vinden.

Acute hart of bloeddruk problemen

Tijdens het werken met de plasma lift pen komt er veel elektriciteit vrij. Als u hartproblemen of bloeddruk problemen heeft moet u dus stroom vermijden. Dit kan een grote invloed hebben op het hart. 

Pacemaker

Een pacemaker geeft op tijden dat dit nodig is een stroomstoot aan het hart af. Je mag dit dus nooit verstoren met de elektriciteit die de plasma lift pen afgeeft. 

Hypertrofisch littekenvorming (keloïdvorming)

Als u  last heeft van hypertrofische littekenvorming (dik op liggende) of keloïdvorming (woekering van bindweefsel) na de genezing van een wond mogen we u niet behandelen. We maken  met de behandeling veel kleine wondjes welke na genezing tot een woekering van het bindweefsel kunnen leiden.

Hyperpigmentatie

Mensen die last hebben van hyperpigmentatie maken bij een verwonding meer huideigen pigment aan. Het lichaam van de klant zal dus tijdens de genezing meer pigment aanmaken wat kan resulteren in donkere vlekken op de behandelde gebieden. Het extra aangemaakte pigment zal heel lang zichtbaar zijn en in sommige gevallen ook nooit meer verdwijnen. 

Operatie

Als u korter dan 14 dagen voorafgaand aan de behandeling een operatie heeft ondergaan behandel we u niet. Er zit nog te veel aan narcose stoffen in het lichaam. Na 14 dagen is het niveau van deze stoffen voldoende gedaald in het lichaam zodat u de behandeling aan zou kunnen

Bestraling in de afgelopen 14 dagen

Als u bestraald wordt betekend dit dat de huid dunner is geworden (op het gebied van de bestraling) en kan u daar dus geen behandeling ondergaan. Ook is de bestraling een aanslag op het immuun systeem welke dan te zwak is om de huid goed te laten genezen. 

Regelmatige inname van St. Janskruid

Dit kruid zorgt voor een verandering van de eiwitten in de huid. Op het moment dat de u dit kruid gebruikt mag u dus niet behandeld worden. U moet dit kruid zeker al 2 maanden niet meer gebruikt hebben voor aanvang van de behandeling. 

Huidziekten of letsel

Uw huid moet volledig in tact zijn voor een behandeling. Heeft u een huidziekte of letsel in het behandel gebied mogen we deze niet behandelen. 

Botziekte

Een plasma lift behandeling zorg voor meer nieuwe cel aanmaak. Het aanmaak van de cellen gebeurd in het merg, welke in de botten zit. We willen dus niet dat dat we bij u de cel aanmaak stimuleren en kunnen u dus niet behandelen.

WhatsApp Multi Agent

Blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en meer

  • Jan de Wittstraat 2
  • 4615 GC
  • Bergen op Zoom
  • 0622331870
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2020 Natasjas-Hair-Face All Rights Reserved