Permanenten

Het is zoveel meer dan krullen

In tijden tot 1900

Vrouwen in het oude Egypte krulden hun haren door ze met een mengsel van klei en water te bedekken en de lokken rond houten stokjes te draaien, hiermee gingen ze in de zon zitten om de klei te laten “bakken”. 

1938 en later

De permanent techniek zoals wij die nu kennen werd in 1938 uitgevonden en kreeg later de naam ‘Cold Wave’ wat zoveel betekent als ‘koude krul’. In de jaren '70 werd het zogenaamde “zure permanent” uitgevonden, een techniek waarbij in plaats van de sterk alkalische permanentvloeistof met ammonium thioglycolaat (deze heeft een pH waarde 9 tot 9,6 ) een minder alkalische stof werd gebruikt; glycerlyl monothioglycolaat met een pH waarde van rond de 7.  In de jaren 80-tig waren de fijne permanent krullen niet weg te denken uit het straatbeeld. Het was toen de trend op haarmode gebied, iedereen liep met enorme bossen met krullen.

Anno 2020

In mijn salon zet ik wekelijks verschillende soorten permanent bij zowel jong als oud.  Voor de wat stevige permanent gebruik ik de traditionele vloeistof. Echter bent u redelijk handig met de stijl of krultang maar blijven uw BEACH WAVES of KRULLEN gewoon niet lang in uw haren zitten. Dan is een ondersteunde zure wokkel permanent zeker een aanrader. u zult merken dat uw gestylde haren veel langer in model blijven zitten, soms wel enkele dagen. Natuurlijk op laten drogen omdat u even geen tijd heeft om je haren te stylen kan natuurlijk ook.

Vraag eens naar de mogelijkheden wat een permanent voor u kapsel kan doen.

 

Salonbon

<div class="salonized-voucher" data-company="qcfhGiYM6eQty5cih4rjtmF6" data-color="#28ae59" data-language="nl" data-size="normal" data-position="left"></div><script src="https://static-widget.salonized.com/loader.js"></script>
 

Blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en meer

  • Jan de Wittstraat 2
  • 4615 GC
  • Bergen op Zoom
  • 0622331870
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2020 Natasjas-Hair-Face All Rights Reserved