Kleuren

Wat doet kleur met je haar?

Iedereen kan zijn haar verven, maar het resultaat valt vaak tegen. Professioneel haar verven is niet voor niets een van de moeilijkste aspecten van het kappersvak. Zonder kennis van de kleurtechnieken en kleurenleer is de kans op mislukkingen groot, te vaak zie ik ook mensen die via sociaal media kanalen zelf gaan experimenteren  met alle gevolgen van dien. Alleen een goede kleurspecialist met jaren ervaring weet welke techniek en kleuren combinaties het mooiste zijn voor uw haren. En nog belangrijker welke chemische processen kunnen we bij uw haren wel of niet doen. Iedereen wil mooie gezonde haarlokken en een nieuwe trend volgen is altijd leuk. Echter laat dit aan de specialisten over, wij weten wat we kunnen doen.

Hieronder staan de verschillende technieken beschreven.

Wat is CPS?

(Colour Placement System)
  1. Het is een nieuwe set gereedschappen waarmee we tot zes kleuren tegelijk kunnen gebruiken, met hoge precisie, in geselecteerde gebieden
  2. Gekleurde haren krijgen nu diepte door de verschillende kleur nuances zonder de bekende plukken/streep effecten. Met elke beweging en styling van het haar zullen er nieuwe kleuren zichtbaar worden.

WAT ZIJN HIGHLIGHTS?

Highlights is een ontkleuringstechniek, bij natuurlijke haarkleur kan dit met verf opgelicht worden. Zit er echter al een haarverf in het haar zal het eerder met een ontkleuringspoeder gedaan worden.. Deze streepjes zijn lichter dan je eigen haarkleur en worden vaak met folies, coupe soleil muts of de kam aan gebracht. Juist door een paar tintjes lichter te gebruiken dan je eigen kleur, zorgen ze voor een fris sunkissed effect. De algemene regel is dat je twee of drie tinten lichter dan je eigen haarkleur gebruikt. Heb je bijvoorbeeld zwart haar? Ga dan voor een donkerbruine highlight. Het hoofddoel is dan ook om je haar lichter te maken en meer diepgang te geven.

WAT ZIJN LOWLIGHTS?

Lowlights zijn eigenlijk het tegenovergestelde van highlights. Bij highlight worden er lichtere stukjes in je haar gezet. Bij lowlights is dit juist andersom. Hierbij worden er juist donkere stukken in het haar gezet. Voor deze techniek wordt vaak gekozen om toch het haar wat donkerder te laten lijken maar niet gelijk rigoureus gelijk compleet donker te verven. Over het algemeen ogen lowlights ook subtieler dan highlights, omdat de donker geverfde plukjes onder de lichtere haren komen te liggen. Vaak wordt er een combinatie gemaakt van highlights and lowlights samen.

Ombre of Balayage

VERSCHIL OMBRE EN BALAYAGE TECHNIEK

Wat is nou het verschil van een ombre en een balayage techniek?

Hieronder leg ik één voor één uit wat de techniek is.

 

Wat is ombré?

Ombré betekent in het Frans ‘schaduw’. In de kapperswereld is ombré een tweekleurig haarkleur effect waarbij het haar aan de wortel donkerder is dan aan de punten. Het bovenste deel is vaak de natuurlijke haarkleur en het lichte onderin is verlicht met een ontkleuring. De scheiding tussen de kleuren is duidelijk zichtbaar. Ook kunnen er kleurencombinatie gemaakt worden met kleuren als blauw, roze, of paars. Ombré is geschikt voor lang en middellang haar.

WAT IS BALAYAGE?

In het Frans betekent balayage ‘vegen’, het zijn subtiele kleurverschillen in het haar. In de kapperswereld worden balayage-highlights met de hand gezet of op het haaroppervlak geveegd, zonder het gebruik van folies. De toepassing begint bij de haarwortel en wordt naar de punten toe geleidelijk zwaarder. Per sectie is de kleur verdeelt waardoor de onderkant donkerder blijft en het haar een heel natuurlijk en dimensionaal effect krijgt. Balayage kan op elke haarkleur worden toegepast, van blond haar tot rood haar, tot bruin haar. Meestal wordt balayage niet gekozen door hele donkere brunettes. Balayage is mooi op lang en half lang haar en geeft het haar een ‘sunkissed’ effect.

 

VERSCHIL TUSSEN OMBRÉ EN BALAYAGE

Het grote verschil tussen de twee technieken is dat ombré een donkere uitgroei geeft met lichte punten en balayage een subtiele overloop van kleur is. De kleurverdeling bij ombre is meer horizontaal en bij balayage is meer verticaal.

Salonbon

<div class="salonized-voucher" data-company="qcfhGiYM6eQty5cih4rjtmF6" data-color="#28ae59" data-language="nl" data-size="normal" data-position="left"></div><script src="https://static-widget.salonized.com/loader.js"></script>
 

Blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en meer

  • Jan de Wittstraat 2
  • 4615 GC
  • Bergen op Zoom
  • 0622331870
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2020 Natasjas-Hair-Face All Rights Reserved